Etusivu


A R T I K K E L I T

Meditaatio

Itsen oivaltaminen

Moniulotteinen
hiljaisuus


Intuitio ja sen kehittäminen

Rukoilemisen merkitys

Luova Elämä

Oivalluskyky 1

Oivalluskyky 2

Tahto ja
henkisyys


Tasapaino

Henkisyys

Elämäntehtävä

Mielen
rakentuminen


Sydämen
meditaatiot


Henkinen äly

Itsetuntemus

Suru ja kriisi

Itsekasvatus

Luonnon lait


H A R J O I T T E E T

Sydänmeditaatio

Valomeditaatio

Onnellisuus

Kiitollisuus

Tietoisuus

Antaminen

[Totuudellisuus]
TOTUUDELLISUUS


Ajatus Totuudellisuus on sieluna elämistä.

Tarkoitus Harjoituksen tarkoitus on oppia hyväksymään ja ilmaisemaan totuudellisesti itseämme. Totuudellisuus on itsen kokonaisvaltaista hyväksymistä kaikkine heikkouksineen ja vahvuuksineen. Totuus on aitoutta olla sitä, mitä tällä hetkellä on. Se on sydämen viisauden ja omatunnon kuuntelemista sekä niiden mukaan toimimista. Totuudellisuuden perusta on rehellisyys itseä ja omaa arvomaailmaa kohtaan.

Totuudellisuus vapauttaa ja eheyttää. Aina, kun ilmaisemme ja toimimme totuudellisesti, voimistamme sitä, mitä me olemme. Henkisyyden tulisi lopulta johtaa kokonaisvaltaiseen totuudellisuuteen, joka on ajatusten, tunteiden ja toiminnan ykseyttä.

Harjoitus opettaa meitä hyväksymään itsemme ja ilmaisemaan itseämme eli omaa arvomaailmaamme lempeän totuudellisesti. Harjoituksen avulla voimme kasvaa sisäiseen levollisuuteen ja koskemattomuuteen, jossa ympäristön ristiriitaisilla viesteillä ja muiden ihmisten mielipiteillä ei ole negatiivista vaikutusta meihin. Totuudellisuus on sielun kuuntelemista ja sieluna elämistä.

Käyttö Opettele käyttämään harjoitusta kaikissa tilanteissa normaalin elämäsi keskellä. Harjoita totuudellisuutta ajatusten, tunteiden ja toiminnan tasolla koko elämäsi ajan. Totuudellisuuden kautta vapaudut peloista, saavutat tasapainon itsesi ja elämän kanssa sekä kasvat sisäiseen eheyteen ja koskemattomuuteen.

Kuvaus 1. Totuudellisuus. Ole totuudellisesti se, mikä sinä olet.

Elä ja ilmaise omaa arvomaailmaasi lempeän suorana. Älä ole ehdoton mielipiteittesi suhteen, sillä ne muuttuvat kuitenkin henkisen kasvun myötä. Vain muutos on pysyvää.

Ilmaise rehellisesti ja selkeästi sitä, mitä sinä olet. Älä liioittele, koska joka kerta näin tehdessäsi viestität itsellesi ja muille, että sinä et hyväksy itseäsi sellaisena kuin olet. Totuudellisuus on itsen hyväksymistä, joka on tie sisäiseen eheyteen.

Puhu vain totta. Totta on se, mikä sinä olet ja mitä tunnet. Älä erehdy valehtelemaan. Jokainen valhe on itsesi kieltämistä. Muista, että totuus vapauttaa sisäisesti. Älä yritä olla tietävinäsi, jos et tiedä jotain. Tekotietäminen on myös valheellisuutta.

Ole avoin. Avoin ihminen on koskematon. Vain hän, jolla on jotain suojattavaa, pelkää ja murtuu. Elämässä ei ole mitään salattavaa tai omaa, sillä maailmankaikkeuden syvin olemus on ykseys.

Huomiot Henkisen kasvun kaksi tärkeää perusasiaa ovat rakkaus ja totuudellisuus sekä itseä että muita kohtaan. Rakkaus ja totuudellisuus ovat sielun perusominaisuuksia.

- Jaakko Muhonen / Tietoisuuden synteesi / Totuudellisuus -