Etusivu

Henkilökuva

Kurssit

Artikkelit

Meditaatioillat

Hoidot/ohjaukset


K I R J A T


Ykseyden oppikirja

Sydäntietoisuus

Tietoisuuden synteesi

Rakkauden tie

Tietoisuus ja itsen eheytyminen


M E D I T A A T I O

Meditaatiolevyt

[Ohjattu meditaatio]

Meditaatiomusiikki
OHJATTU MEDITAATIO


Ohjattu meditaatio on helppo ja mukava tapa astua meditaation maailmaan. Ohjatut meditaatiot tuovat vaihtelua ja piristystä myös pitkään meditaatiota harjoittaneille.
Ohjattu meditaatio kauniilla taustamusiikilla sopii myös hyvin rentoutumiseen ja syvärentoutumiseen.

Laadukkaan ohjatun meditaation taustalla soi aiheeseen liittyvää taustamusiikkia. Taustamusiikki on huolella valittu ja sovitettu meditaation aihealueen mukaan. Syvärentouttavissa meditaatiossa taustamusiikki on tasaista ja vähäeleistä. Sydänmeditaatioiden ja henkisesti avaavien meditaatioiden taustamusiikki on taivaallista ja sydämellistä sekä hoitavaa. Läsnäoloa ja itsetuntemusta syventävien meditaatioiden taustamusiikin tulee antaa kuulijalle tilaa mietiskellä ja oivaltaa. Musiikki voi sisältää myös esim. theta-taustaa, joka edistää syvärentoutumista.

Parhaimmillaan ohjatut meditaatiot tarjoavat hyvinkin erilaisia elämyksiä eli meditaatiomatkoja. Näitä ovat mm. Valomeditaatiot, sydänmeditaatiot, itsetuntemusta edistävät meditaatiot, luovuuden ja luomisen meditaatiot, rentoutusmeditaatiot, parantavat ja eheyttävät meditaatiot ja erilaiset opastavat meditaatiot.

Ohjatun meditaation tulee antaa tilaa kuulijalle kokea ja vaikuttaa meditaation kulkuun. Siksi ohjatussa meditaatiossa annetaan lempeätä ohjausta ja ei pakoteta mihinkään. Jokainen kuulija kokee meditaatiomatkan yksilöllisellä tavalla. Kaikki kokemukset ja tunteet ovat sallittuja.

Jokaisen ohjatun meditaation taustalla ns. tekninen kehys, jonka mukaan meditaatio etenee. Tästä johtuen mm. läsnäolon meditaatio on hyvinkin erilainen kuin esim. parantava meditaatio. Sydänmeditaatioiden perusta on ihmisen henkisessä keskuksessa eli Sydämessä. Itsetuntemusmeditaatioissa puolestaan liikutaan usein mielen ja tunteiden tasoilla.

Ohjatun meditaation kuunteleminen vaatii rauhallisen tilan ja cd-soittimen. Meditaatiota voi kuunnella kuulokkeilla tai kaiuttimen välityksellä esim. tavallisessa tuolissa tai lepotuolissa. Yhden ohjatun meditaation kesto on 20-60 minuuttia.


Katso: Video meditaatiotekniikoista

Katso: Myynnissä olevat meditaatiolevyt