Etusivu


A R T I K K E L I T

Meditaatio

Itsen oivaltaminen

Moniulotteinen
hiljaisuus


Intuitio ja sen kehittäminen

Rukoilemisen merkitys

Luova Elämä

Oivalluskyky 1

Oivalluskyky 2

Tahto ja
henkisyys


Tasapaino

Henkisyys

Elämäntehtävä

Mielen
rakentuminen


Sydämen
meditaatiot


Henkinen äly

Itsetuntemus

Suru ja kriisi

Itsekasvatus

Luonnon lait


H A R J O I T T E E T

Sydänmeditaatio

Valomeditaatio

Onnellisuus

[Kiitollisuus]

Tietoisuus

Antaminen

Totuudellisuus
KIITOLLISUUS


Ajatus Kaikki elämän tilanteet ja tapahtumat ovat lahjoja.

Tarkoitus Oppia luottamaan ja suhtautumaan elämään lahjana.

Ihminen, joka ei ole oivaltanut elämää ja sen henkistä olemusta pitää usein elämää sattumanvaraisena ja epäoikeudenmukaisena. Oivaltanut ihminen ymmärtää, että elämä ei ole sattumaa. Elämä tuo jokaisen ihmisen kohdalle juuri niitä haasteita ja tilanteita, jotka ovat tärkeitä ihmisen henkiselle kasvulle.

Harjoitus opettaa meille luottamusta elämään. Kiitollisuus on suora tapa ilmasta luottamusta elämän oikeudenmukaisuuteen ja Jumalan johdatukseen. Luottamus on sieluna elämistä.

Jokainen kiitos on kuin pieni rukous, jonka avulla ihminen laajentaa persoonallista tietoisuutta kohden sielun kosmista tietoisuutta ja luottamusta siihen, että jokaisella tapahtumalla ja tilanteella on tarkoituksensa. Kiitollisuus on asenne, jossa kaikki elämän tilanteet otetaan vastaan lahjana.

Käyttö Käytä tätä yksinkertaista harjoitusta mahdollisimman usein elämässäsi. Opettele kiittämään ja olemaan kiitollinen kaikesta. Elämässä ei ole olemassa niin pientä asiaa, mistä et voisi olla kiitollinen.

Käytä harjoitusta myös silloin, kun kohtaat elämässäsi haasteita ja vastoinkäymisiä tai koet pelkoa. Näin tehdessäsi muutat normaalin kielteisen reagointitapasi ja täytät vähitellen elämäsi täydellisellä luottamuksella. Luottamus kadottaa pelon. Kun pelko katoaa, jää jäljelle rauha ja rakkaus.

Kuvaus 1. Kiitollisuus. Kiitollisuus on tie täydelliseen luottamukseen, joka on vapaa peloista.

Muista kiittää elämää kaikesta, mitä se sinulle tarjoaa. Kiitä elämää, kun saat osaksesi rakkautta ja hyvyyttä, jotka ovat viestejä siitä, että olet tasapainossa itsesi ja ympäristösi kanssa. Kiitä elämää, kun saat osaksesi vastoinkäymisiä, jotka ovat oikein käytettyinä mahdollisuuksia henkiseen kasvuun.

Pysähdy ja näe tilanne sielun silmin, kun huomaat tuntevasi pelkoa elämässäsi. Pelko on merkki heikosta yhteydestä sieluun, joka aiheuttaa luottamuksen puutteen. Pelko on lähtöisin persoonallisesta olemuspuolesta. Muista, että sielu ei koskaan pelkää. Sielu tietää varmasti ja tuntee selvästi, että kaikki on niin kuin pitää.

Jokaisella kiitoksella lujitat luottamusta elämään ja vähennät pelon osuutta elämässäsi. Elämä muuttuu ehtymättömäksi lahjaksi heti, kun opit olemaan kiitollinen kaikesta.

Huomiot Kiitollisuus on yksinkertainen, mutta voimakas tapa persoonallisen tajunnan kirkastamiseksi sielutietoisuudella. Jokainen kiitos antaa enemmän tilaa sielulle ilmentyä.

- Jaakko Muhonen / Tietoisuuden synteesi / Kiitollisuus -